• Nieuws
  • Verhalen
  • Voor patiënten
  • Collecteren
  • Contact
Logo Spierfonds
Druk op Enter om te zoeken of ESC om dit scherm te sluiten.

Volgende stap in onze campagne 'Stop de achteruitgang' met Michelle in de hoofdrol

Terug naar het nieuwsoverzicht

Vandaag start het volgende hoofdstuk van onze campagne ‘Stop de achteruitgang’, met dit keer Michelle in de hoofdrol. Michelle is 33 jaar oud, moeder van een prachtige dochter, en heeft de spierziekte HMSN. Terwijl haar dochtertje met de dag sterker wordt, wordt Michelle dagelijks geconfronteerd met de harde realiteit van de achteruitgang.  

Achteruitgang is wat veel spierziekten gemeen hebben. De vrijheid van mensen met een spierziekten verdwijnt beetje bij beetje, terwijl anderen om hen heen dromen najagen en groeien. Voor mensen met een spierziekte, zoals Michelle, betekent elke dag een nieuwe beperking. Wat je gisteren kon, kan je vandaag niet meer. 

Deze achteruitgang moet worden gestopt. Daarom vragen we aandacht voor de impact van een spierziekte op iemands leven. Help mee in de strijd tegen spierziekten en geef voor wetenschappelijk onderzoek. Alleen door onderzoek kunnen we medicijnen ontwikkelen voor alle mensen met spierziekten in Nederland. 

Steun de strijd tegen spierziekten

Er zitten zo’n 600 spieren in een mensenlichaam en die sturen alles aan. Van een glimlach tot een wandeling. Van drinken tot plassen. Van lachen tot ademen. Een spierziekte heeft een enorme impact op iemands leven. Spieren raken verzwakt of vallen helemaal uit, waardoor mensen steeds minder kunnen en verder achteruitgaan. 

Deze achteruitgang moet worden gestopt. Help mee in de strijd tegen spierziekten en geef voor wetenschappelijk onderzoek. Want alleen met onderzoek kunnen we medicijnen ontwikkelen voor alle mensen met een spierziekte in Nederland. 

Gisteren kon Michelle haar dochter nog zelf naar bed brengen

“Soms is het confronterend dat ik niet alles met mijn dochter kan doen wat ik zou willen. Optillen, rondzwieren, lekker lopen met haar in mijn armen, dat gaat niet. En ik merk nu al dat ze met haar 9 maanden precies weet dat ze met papa lekker kan stoeien en met mij vooral kan knuffelen.”

)

Nieuws over spierziekten (algemeen)

Laden…
Brede behandeling van spierziekten voor en met patiënten
Wetenschappelijk onderzoek
Wetenschappelijk onderzoek

Brede behandeling van spierziekten voor en met patiënten

Op donderdag 12 september wordt neuroloog Nicol Voermans officieel geïnstalleerd als hoogleraar Spierziekten aan de…